Küülikumaksapasteet

Autor: Angelica Udeküll
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 20.12.2012 11:51

250 g küülikumaksa

2 shalottsibulat
1 väiksem porgand
1 loorberilehte
1 sl brändit
purustatud musta pipart
Meresoola
Muskaatpähklit, noaotsaga


75-100 g võid


Õunasalat
1 spl õli
1 spl suhkrut
½ tl jahvatatud kaneeli
1 keskmise suurusega õun
1 spl sidrunimahla
1 spl brändit



Maks puhasta kelmetest ja prae keskmise kuumusega pannil, maitsesta pipra, soola ja brändiga

Sibulad ja porgand koori ja haki kuubikuteks ning küpseta pannil võis seni, kuni köögiviljad muutuvad pehmeks. Lisa loorberileht, mis eemalda enne pasteedi lõplikku valmistamist.

Aseta maks ja köögiviljad kaussi ja purusta saumikseri abil, lisa vähe haaval toasoe või ja töötle, kuni tekib ühtlane mass, lisa riivitud muskaatpähklit.

Kuumuta pannil õli, lisa õunakuubikud, seejärel sidrunimahl ja brändi ja kuumuta paar minutit.

Õunasalati valmistamiseks kuumuta pannil õli, lisa õunakuubikud, seejärel sidrunimahl ja brändi ning kuumuta paar minutit.

Serveeri röstitud saia ja õunasalatiga

 

 

Küülik õunte,  pastinaagi ja koorese kastmega

 

1 küülik või 4 küülikukoiba

200 g šalottsibulaid
3 küüslauguküünt
2 spl võid
1 spl õli
meresoola
jahvatatud musta pipart
2 loorberilehte
Värsket tüümianit
2 keskmist haput õuna
3 keskmist pastinaaki
3-4 dl puljongit või õunasiidrit
1 spl pruuni suhkrut
100 ml rõõskakoort

Küülik lõika portsjontükkideks ja pruunista paksupõhjalise haudepoti põhjal või- õlisegus.
Maitsesta purustatud pipra ja soolaga, lisa loorberilehed ning tüümian.
Koori sibul ja küüslauk ning haki viiludeks, lisa küülikutükkidele ning kuumuta mõned minutid.
Lisa puljong ja kata pada kaanega ning hauta u. 30 minutit.


Õunad lõika pooleks, eemalda südamikud ja seejärel haki sektoriteks.
Pastinaak koori ja lõika sektoriteks ja lisa samuti potti.
Sulata pannil 2 spl võid ja lisa 1 spl suhkrut , lisa õunasektorid, karameliseeri ja lisa potti küülikutükkidele.
Lisa potti ka pastinaagisektorid.
Lisa 35% rõõskkoor ja kuumuta veel paarkümmend minutit, kuni küülik ja köögiviljad on pehmed.
Keskmine hinne:
Sinu hinne: