Krõbedad pannkoogid ehk krepp "Normandie"

Autor: Agne Rull
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 25.03.2013 11:52

Taigen:

3 muna

0,5 l piima

400 g suhkrut

350 g jahu

Täidis:

4 õuna (300 g)

10 g võid

2 tl kaneeli

1 tl vanillisuhkrut

2 cl kalvadost

Antud kogusest saab valmistada umbes 10 kreppi.

 

Taigna valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Seejärel lisa juurde vaheldumisi jahu ja piim. Valmis taignal lase paar tundi külmkapis seista, et jahu paisuks.

Täidise valmistamiseks tükelda õunad, lisa neile 2 teelusikatäit kaneeli, 3 teelusikatäit suhkrut ning 1 teelusikatäis vanillisuhkrut. Sulata potipõhjas või ning lisa tükeldatud õunad.  Lase õuntel omas mahlas haududa, kuni tükid muutuvad pehmeks ning sulanud suhkur moodustab õunte ümber karamellise kastme.

Krepi valmistamiseks vala õhuke kiht taigent eelkuumutatud ja õliga määritud pannile. Küpseta krepp ühelt poolt helepruuniks ning keera teine pool. Järgmiseks pane krepi peale kaneeliõunad ning voldi krepi ääred üksteise peale.

Tõsta krepp taldrikule, kuumuta kulp ning vala sinna kalvados. Süüta kalvados ettevaatlikult põlema ning vala see krepile.

Krepp Normandie” sobib eriti hästi nautimiseks koos kohvi ja kalvadosega.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: