Kreemjas kanamaksapasteet

Autor: Kaja Kannike
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 12.12.2011 13:00

500 g kanamaksa (kui võimalik, siis jahutatud)
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
1/4 tl kuivatatud tüümiani
1 loorberileht
1 dl punast veini (võib ka portveini või Põltsama tõmmut)
200 g võid
3 dl 35% vahukoort
soola
musta pipart
muskaatpähklit
konjakit või brändit

Puhasta maks kelmetest ja veresoontest. Sulata pannil supilusika täis võid ja prae kuumal pannil maksa kuni see on mõlemalt poolt kergelt pruunikas ja ilusti läbiküpsenud (umbes 10 minutit). Maitsesta maks soola ja pipraga ning tõsta tükid jahtuma. Samal kuumal pannil rösti sibulaid, küüslauke ning loorberit ja tüümiani 30 sekundit ilma õlita ning lisa siis punane vein ja keeda segu kuni veini kogus on vähenenud poolevõrra. Lõpuks lisa sorts konjakit ja tõsta segu jahtuma ning võta välja loorberileht.Tõsta maks ning veinis hautatud sibulad-küüslaugud köögikombaini ja purusta, lisa tükkideks lõigatud või, maitsesta veel muskaatpähkli ja konjakiga kui soovid ning lase segu ühtlaseks. Hõrguma pasteedi saamiseks aja segu läbi peene sõela ja tõsta natukeseks külmkappi jahtuma. Sama ajal vahusta vahukoor pehmete tippude moodustumiseni ja sega see pasteedi hulka. Vajadusel timmi maitset veel soola ja pipraga.

Serveeri kergelt röstitud väikeste saiade ja pohlamoosiga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: