Kodused näkileivad

Autor: Ragne Värk
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 03.04.2012 13:09

Kodused näkileivad

2 dl rukkijahu
2 dl kaerahelbeid
2 dl kaerakliisid
2 dl seesamiseemneid
2 dl päevalilleseemneid
1 dl linaseemneid
1 dl nisukliisid
2 tl soola
ca 6-7 dl vett

Sega kokku kuivained, lisa vesi ning pane mass lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (antud kogusest piisab kahele ahjuplaadile). Küpseta 180 kraadi juures 40-50 minutit. Võta poole küpsemise pealt välja ja lõika tainale peale sisselõiked ning küpseta lõpuni.

3 määret näkileivale:

Heeringapasteet

150 g heeringafileed
2 keedukartulit, täielikult jahtunud
4 sl hapukoort
4 sl riivleiba
100 g toasooja võid

Pane kaussi heeringafilee, keedukartul, hapukoor ja riivleib ning mikserda kõik ühtlaseks. Lisa seejärel või ning mikserda veel veidi kuni või on pasteedimassiga segunenud. Serveeri.

Kreeka pähkli-sinihallitusjuustuvõi

100 g sinihallitusjuustu
175 g toasooja võid
2 sl (kuhjaga) rohelist tilli, peeneks hakituna
2 sl kreekapähkleid, peeneks hakituna
meresoola (vajadusel)

Pane kõik ained köögikombaini (võid kasutada ka saumikserit), kui soovid maitsesta meresoolaga, ning mikserda kõik ühtlaseks massiks.

Oapasteet

250 g kuivatatud põldube
150 g porgandeid
1 sibul
100 g taluvõid
soola, pipart, suhkrut

Leota ube üleöö vees. Seejärel keeda vees pehmeks. Keemise lõpu poole lisa sool (tänu soola lisamisele lõpu poole keevad kestad ilusti pehmeks). Keeda porgandid pehmeks. Haki sibul ning kuumuta pannil õlis klaasjaks. Pane kõik ained (kaasa arvatud või) köögikombaini (võid kasutada ka saumikserit) ning mikserda kõik ained ühtlaselt purustatud massiks. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga

Keskmine hinne:
Sinu hinne: