Seto toidud: pliinid ja suulliim

Autor: Silvi Loik
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 11.03.2013 11:37

PLIINID:

2 muna, natuke vett, suhkrut ja soola segada omavahel kausis. Seejärel lisada jahu niipalju, et saaks tugev taignamass. Seejärel lisa vähehaaval piima kuni saad vedela masssi, mis pannil laiali valgub. Kui pann on tulel juba kuum, mis tähendab et veepiisk säriseb, siis võid natukene panni õliga niisutada ja kallata kulbiga taigen pannile. Keeruta panni nii, et taigen üle panni laiali valguks. Kui taigen tundub paks, lisa veel piima või vett. Kui ühelt poolt on pliin pruunikas, pööra ta ringi ja küpseta teiselt poolt. Söö sulavõiga või mõne muu lisandiga. Hästi maitseb ka koorega, moosiga või koduse jogurtiga, mis Setumaal tähendabki koore ja moosisegu. HEAD ISU!

SUULLIIM:

Kuna kodus aja nappuse tõttu kalja tehakse harva, siis  tee nii. Osta üks pudel hapumat poekalja ja keera juba õhtul kork maha. Kui hommikuks on kali lahtunud, pane liitri kalja sisse tükeldatud hapukurki, tükeldatud sibulat  ja punapeeti. Lõpuks lisa ka kuivatatud kala ja maitsesta soolaga. Eriliselt maitsev kalasuulliim sai oma kuivatatud tindikala lisamisel. Kui sa veel ei paastu, lisa juurde ka keedetud ja hakitud muna ja hapukoort. Sega kõik omavahel ettevaatlikult ja jäta tõmbuma. Koori nüüd kartulid ja keeda. Kui kartulid on valmis, siis pole muud, kui tõsta kuumad kartulid taldrikule ja võta kõrvale väiksemasse tassi suulliimi. Kartulit söö kahvliga, suulliimi võta lusikaga kõrvale. Ole suulliimi valmistamisel eriti julge ja ära karda, et toiduainete valed vahekorrad võivad midagi untsu keerata. Pane toiduaineid nii, nagu ise soovid, midagi vähem, midagi rohkem. Igal juhul valmib maitsev suulliim. HEAD ISU

Keskmine hinne:
Sinu hinne: