Marineeritud räimed sibulamarmelaadiga, apteegitilli raviool, hapukoorekivikesed jogurtikastme ja kirveliga

Autor: Joonas Koppel
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 14.11.2012 11:43

Marineeritud räimed:

150 g räimefileed

200 g sibulat

100 ml õli

Maitse järgi äädikat, suhkrut, soola, pipart, jahu

Paneeri räimefileed jahus, mis on maitsestatud soola ja pipraga. Prae räimed õlis kuldpruuniks.

Pane õli potti ja kuumuta kuni õli on väga kuum.

Puhasta ja haki sibul ribadeks. Lisa sibul kuumale õlile ja kuumuta ning sega niikaua kuni see muutub kuldseks. Lisa juurde suhkur, sool ja äädikas ning lisa sinna räimed. Pane külmkappi jahtuma.

Juustu-apteegitilli ravioolid:

4 viilu cheddari juustu

2 suuremat apteegitilli

200 g võid

pool teelusikat Pernod'd

Lõika juustust välja rattad ja lao küpsetuspaberile.

Lõigu apteegitill imeõhukesteks viiludeks ja pane võiga potti.

Hauta seda seni kuni näed, et apteegitill on kuldpruun. Kurna mass ja purusta see blenderis. Pane saadud mass pritskotti ja seejärel jahtuma.

Kui mass on jahtunud, lase juusturingi keskele täpp apteegitilli massi ja aseta peale teine juusturatas. Küseta juusturaviooli 90 kraadi juures kuni näed, et juust on sulanud, nii et on tekkinud pisike raviool. Enne serveerimist tipsuta peale Pernod'd.

Hapukoorekivikesed:

pakk hapukoort

mingit pudi paneerimiseks

Keeda hapukoort potis kuni näed, et see on juba nagu kohupiim - paks ja sõmer. Jahuta mass ja mudi sõrmedega läbi.

Pane mass väikeste osadena sõela peale ja lisa sinna pudi ja tee nii nagu otsiksid kulda (sõelu), niikaua kuni näed, et hapukoorest on tekkinud kivikesed, ilusad ümarad. Pane saadud mass kuivatisse kuivama.

Jogurtikaste:

100 g maitsestamata jogurtit

1 sidrun

1 laim

1 apelsin

soola

pipart

želatiini (vaata pakilt täpseid juhiseid)

Pane maitsetsamata jogurt kaussi. Riivi sinna imepeene riiviga sisse sidrun, laim, apelsin, pipar ja sool. Sega mass omavahel ja ongi kaste valmis.

Poolest massist tuleb teha tarrend - selleks lisa poolele massile želatiin ja vala endale sobivasse vormi.

Serveeri kogu toitu pruuni või ja kirveli okstega.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: