Marineeritud räimed

Autor: Joel Kannimäe
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 12.11.2012 11:40


Praetud räimed (marinaadis)
 
500 grammi räimi
 
Räimed tuleb puhastada, jahus paneerida

Marinaadi jaoks on vaja:

0,5 liitrit vett

paar porgandit
paar sibulat
soola
suhkrut
natuke musta terapipart
paar-kolm loorberilehte
söögiäädikat
 
Valmistamine:

Vesi potis keema ajada, lisada ratasteks lõigatud porgand ja sibul, lisada
tunde järgi (paar näpuotsatäit) terapipart ja loorberilehed. Lasta mõni
minut vaiksel tulel keeda. Seejärel lisada sool. Soola peab olema nii
palju, et vesi paras soolane oleks (magedat pole mõtet teha, üle soolata ka
mitte.) Ütleme siis nii, et pigem veidi soolakam, kui üks supp võiks
näiteks olla. Siis lisada ettevaatlikult törts äädikat. Ettevaatust!
Äädikat tuleb lisada vaid niipalju, et kui leent maitsta, tunduks see
äädikahapukas. Viimasena lisada suhkur, niipalju, et marinaad tunduks
magusapoolne. Ja ongi kogu moos. Võib kohe kuumalt kaladele peale valada
ja sahvrisse/esikusse/rõdule jahtuma tõsta. Järgmisel hommikul on
marineeritud räimed valmis!

Keskmine hinne:
Sinu hinne: