Karulaugu pesto, tomati-toorjuustu saiakate ja amaretti küpsised

Autor: Anu Laan
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 26.04.2012 15:21

AMARETTI KÜPSISED

240 gr mandlijahu
200 gr suhkrut
1 tl mandliessentsi
2 munavalget
pärlsuhkrut
(1 tl kakaopulbrit)

Sega omavahel mandlijahu (kui jahu poest ei leia, siis purusta kooritud mandlid
köögikombainis) ja suhkur.
Lisa poolele kogusele 1 tl kakaopulbrit
Vahusta munavalged ja lisa mandliessents. Jaga vahustatud munavalged kaheks
võrdseks osaks
Ühenda munavalged ja kuivainesegud eraldi kaussides

Vormi teelusika abil väikesed pätsid ja kasta üks pool pärlsuhkrusse.
Küpseta 155-kraadises ahjus 30 min.
Lase jahtuda ja pane õhukindlasse purki.
Säilivad 10 päeva, kui varem otsa ei saa.

KARULAUGU PESTO

Väike punt karulauku
50 gr seedermänni seemneid
100 gr laabijuustu (näiteks Forte)
Esimese pressi oliiviõli
veidike sidrunikoort
soola, pipart

Pane karulauk, seedermänni seemned sidrunikoor ja tükeldatud juust blenderisse
ja purusta.
Lisa õli ja maitsesta soola-pipraga.
Säilib kapis nädala, kui on korralikult õliga kaetud.

TOMATI-TOORJUUSTU SAIAKATE

100 gr päikesekuivatatud tomateid
100 gr toorjuustu
2 spl. tomatipastat
küüslauku, soola, pipart.

Nõruta päikesekuivatatud tomatid õlist ja purusta blenderis, lisa ülejäänud ained.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: