Täidetud India leivad (rotid)

Autor: Virko Kask ja Merle Paping
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 21.01.2015 11:11

Kogus 8 inimesele

 

Rotide valmistamine:

0,5 kl (95g) täistera nisujahu
1 kl (160g)  nisujahu
0,5 tl soola
2 spl õli
0,5 kl vett

• Sega kokku mõlemad jahud, sool ja õli. Lisa aeglaselt vesi, ära pane kõike korraga. Pane vett, samal ajal tainast sõtkudes. Lisa vett kuni tainas saab olema pehme ja ei kleepu enam kätele.

• Jäta tainas niiske rätiku alla seisma, kuni valmistame täidist.

 

Täidise valmistamine:

3 (400g) keskmist kartulit
150 g viilutatud kapsast
2 (240g) porgandit
130 g rohelisi värskeid herneid
1 (130g) paprika
3 (230g) tomatit
1 spl peenelt riivitud või tükeldatud värsket ingverit

 

1 tl peenelt hakitud värsket rohelist tšillit
2 spl värskeid koriandrilehti
3 spl päevalilleõli või ghiid
2 tl vürtsköömneid
2 tl soola
1 tl garam masalat

 

Võib lisada:

100 g paniiri – omatehtud India juustu

* Valmista kõigepealt kartulipuder. Selleks koori kartul ja keeda pehmeks. Kui kartul pehme, vala ära kõik vesi, pressi kartul pudrunuiaga pudruks ja pane kõrvale ootele.

* Puhasta porgandid ja lõika kuubikuteks.

* Viiluta kapsas.

* Puhasta hernes või kui kasutad külmutatud herneid, siis pane nad valmis sulama.

* Seega lõika valmis ka paprika ribad.

* Lõika valmis tomati tükid.

* Riivi värske ingver ja haki värske tšilli väga peeneks ning pane valmis kõik teised maitseained.

Nüüd on kõik komponendid ilusti valmis pandud ja saab hakata valmistama täidist.

* Alustuseks me praeme natuke maitseaineid. Selleks võta pann ja pane sinna õli. Lase õli keskmisel kuumusel parajalt kuumaks. See tähendab, et kui sa sinna paned vürtskööned, siis need hakkavad mõnusalt praksuma. Ära neid ainult ära kõrveta! Kui köömned praksuvad, lisa riivitud ingver ja peeneks hakitud tšilli ning prae mõni sekund veel.

* Nüüd lisa tomatid ja sool. Küpseta tomateid, pidevalt segades umbes 3-4 min jooksul.

* Lisa kapsas, porgand, hernes ja paprika. Sega, kata kaanega ja hauta kuni kõik on küps. Ära liiga pehmeks küpseta, las olla selline mõnus poolpehme juurvili!

* Lisa varem valmistatud kartulipuder ja garam masala. Sega hästi. Võta tulelt ja jäta jahtuma.

Rotide küpsetamine:

Sellest taigna kogusest saaab 8 rotit.

* Raputa lauale natuke jahu ja selle peal rulli umbes 50 grammine taignapall 20 cm läbimõõduga ringiks.

* Nüüd küpseta seda kuival pannil ainult mõned sekundid mõlemalt poolelt. Roti muutub õrnalt kuldseks ja pöörates neid ümber nad natuke nagu kubrutavad (mullitavad)

NB: Kui sa küpsetad rotisid liiga kaua pannil, muutuvad nad kõvaks ja sa ei saa hiljem neid voltida, need murduvad. Seega, küpseta neid vaid hetkeks. Ära karda, nad ei jää tooreks.

 

Rotide täitmine:

* Aseta eelnevalt valmistatud rotid lauale ja tõsta lusikaga täidis sinna peale. Pane umbes 1 spl täidist. Ära pane täidist liiga palju, jäta ruumi voltimiseks. Sabji tõsta rotile kitsa ribana ülevalt alla natuke ühele poole. Siis tõstad alumise ääre üle sabji ja nüüd võtad ühest äärest kinni ja rullid torbiku.

* Kui rotid on täidetud ja volditud, hakkame neid veel korraks praadima. Selleks lase pann tulel kuumaks ja väheses õlis küpseta rotisid mõlemalt poolt, selliseks mõnusaks pruunikaks. Täidetud rotid on valmis!

NB: Kui sul ei ole aega ise rotisid valmistada, võid rotide asemel kasutada poest ostetud tortillasid või lavašši.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: