Kimchi

Autor: Kärt Peterson
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 23.09.2014 12:14

1 hiina kapsa pea (umbes 0,7-1 kg)
2 spl meresoola
5 dl vett
1 spl magusa riisi jahu (võib asendada maisitärklisega)
1 dl tšillihelbeid
4 spl kalakastet
2 spl suhkrut
100 gr hakitud rohelist sibulat
veerand valget sibulat
3 küünt küüslauku
0,5 tl riivitud ingverit

Lõigu kapsas ribadeks. Lahusta sool 2,5 dl vees ja leota kapsast umbes 3-4 tundi. Keeda valmis tšillipasta. Selleks kuumuta 2,5 dl vett riisijahuga/tärklisega ja sega, kuni see pakseneb, umbes 5 minutit. Sega juurde kalakaste, tšilli, suhkur. Lase veidi jahtuda. Sega juurde hakitud sibulad, peenelt hakitud küüslauk ja riivitud ingver. Loputa kapsas korralikult paar korda puhta veega läbi. Lisa tšillipasta kapsale ja masseeri segu, et maitseained imenduksid korralikult kapsasse. Soovitav oleks kasutada kummikindaid!

Kimchit võib süüa kohe. Teine variant on panna see kinnisesse purki ja lasta soojas toas paar päeva käärida. Kui kapsas on saavutanud sulle sobiva kääritusastme, säilita külmkapis.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: