Täidetud küpsetomatid, suitsutatud köögiviljad ja suvikõrvitsakreem

Autor: Pekka Paavo Kesküla
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 13.09.2013 11:03

Peterselli-küüslaugu-parmesianiga täidetud küpsetomatid

Lõika tomatid pooleks ja eemalda seemned ning pehmem sisu.
Sega omavahel hakiktud petersell, küüslauk, riivsai, parmesani juust ning pisut toiduõli, maitsesta soola ja pipraga.
Suru täidis tomatipoolikute sisse ning rösti ahjus umbes 170 kraadi juures ca 15-20 minutit, kuni tomat on pehme ja täidis krõbedaks muutunud.


Röstitud ja suitsutatud aedviljad

Tükelda peet ja porgand suupärasteks tükkideks, sega vähese õli, soola ja tüümiani ning rösti ahjus pehmeks.
Raputa suitsutuskasti või mõne vanema poti põhjale suitsutuslaaste ja pane pott pliidile kuumenema, kui laastudest hakkab eralduma suitsu, pane röstitud aedviljad kuumakindla taldrikuga potti, sulge kaas ja keera kuumust vähemaks. Mõne aja pärast võta suitsutatud aedviljad välja  - jahtunult on suitsumaitse tugevam.


Suvikõrvitsakreem

Tükelda suvikõrvits ja keeda vähese puljongiga pehmeks, kurna ja püreesta blenderis ning maitsesta soolaga.

Tõsta pisut püreed taldrikule, lisa küpsetatud tomat ning suitsutatud aedviljad, garneeri peenestatud ürtidega - suurepärane pidulik sügisene taimetoit ongi valmis...

Keskmine hinne:
Sinu hinne: