Kolm toitu tofust

Autor: Sandra Vungi
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 18.02.2013 11:28

Krõbedad tofuviilud suitsuses grillkastmes

  • 250 g kõva tofut

  • grillkastet (soovitatavalt Santa Maria või Felix)

  • praadimiseks õli

Lõika tofu õhemateks viiludeks. Vala kuumale pannile 3-4 spl õli ning prae tofuviilud mõlemalt poolt kuldpruuniks ja krõbedaks. Aseta praetud tofuviilud kaussi, vala peale paras ports grillkastet ning sega ettevaatlikult läbi. Sobib suurepäraselt suupisteks peolauale või mõne toidu kõrvale või näiteks vrapi vahele koos värskete köögiviljade ja seentega.


Paneeritud tofu

  • 250 g kõva tofut (mina kasutasin köömnetofut)

  • riivsaia

  • mõni spl tempura jahu

  • grillkastet (soovitatavalt Santa Maria või Felix)

  • natuke soola

  • õli

 

Valmista ette tofu: eelmisel õhtul lõika tofu kümneks paksemaks viiluks ja määri sisse natukese soola ja paraja portsu grillkastmega ning jäta ööseks külmikusse. Järgmisel päeval sega ühes kausis valmis tempurajahu veega (jääb konsistentsilt nagu vedelam hapukoor) ning teise kaussi pane riivsai. Kasta tofuviil kõigepealt tempurasegusse ja seejärel veereta hoolikalt riivsaias. Prae paneeritud tofuviilud mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kui sul tempurajahu käepärast pole, kasta tofuviil kõigepealt grillkastmesse ja seejärel riivsaia ning prae. Serveeri näiteks kahe burgerikukli vahel koos värske salati ja külma kastmega.


Värske salat pehme tofuga

  • jääkapsast

  • kirsstomateid

  • värsket kurki

  • punast sibulat

  • pool pakki pehmet tofut (umbes 150 g)

  • vastavalt maitsele karripulbrit ja sojakastet

  • soovi korral potsik sojamajoneesi ehk soja salatikastet ja paar spl kvaliteetset õli

Haki kõik koostisosad, lisa pehme tofu ja maitsesta karripulbri ning sojakastmega. Sega hoolikalt läbi ja serveeri. Kui soovid kreemjamat salatit, lisa ka üks potsik sojamajoneesi.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: