Tomati-vanillimoos

Autor: Silja Luide
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 04.09.2014 11:16

600 g väikeseid kirsstomateid
230 g moosisuhkrut
0,5 tl soola
pool vaniljekauna
poole sidruni mahl

Lõika tomatid pooleks, suuremad tomatid neljaks ning aseta koos suhkru ja soolaga potti. Lõika poolik vanillikaun pikuti pooleks, tõmba terava noaga seemned välja ja lisa nii seemned kui ka kaun potti. Kata pott kaanega ja lase 30 minutit maitsestuda kuni suhkur on lahustunud ja tomatitest hakkab vedelik välja tulema.

Aseta pott pliidile, lase tomatisegul keema tõusta, alanda kuumust ja jäta pott pliidile u 20 minutiks podisema aeg-ajal segades ja vahtu eemaldades. Tomatisegu peaks selle ajaga olema u neljandiku võrra vähenenud. Lisa sidrunimahl ja lase veel u 5-10 minutit õrnalt keeda. Eemalda vanillikaunad, pese puhtaks ja aseta vanilliekstrakti sisse.

Kui soovid moosi pikemalt säilitada, siis vala see steriliseeritud purkidesse ja sulge purgid koheselt. Kui soovid lähiajal tarbida, siis võid purgid külmkappi panna. Moos taheneb jahtudes. Sellest koguses saab u pool liitrit tomatimoosi.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: