Galaktobureko ja lahanodolomades ehk kapsarullid

Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 11.05.2012 12:31

Galaktobureko

filotaigen 1 pakk (450 g)
või 250 g
suhkur 200 g
piim 1 l
manna 150 g
vaniljekaun 1 tk
kanamuna 2 tk

 

Siirup

vesi 0,5 l
suhkur 1 kg
sidrun 1 tk
apelsin 1 tk

Asetada taignalehed ükshaaval küpsetusvormi ja võitada iga leht:
Keeda mannapuder. Lisa keevale pudrule piimaga lahti klopitud munad ja kuumuta keemiseni. Valmis puder vala taignakihtidele ja lao peale uued võitatud kihid filotaignast.
Pealmised taignalehed lõika rombikujuliselt lahti

Küpseta ahjus 160-180 kraadi juures 30 min.
Siirupi valmistamiseks keeda vesi, lisa suhkur ja tsitrused. Keeda madalal temperatuuril
ca 10 min.
Ahjust välja võetud koogile vala peale siirup ja lase jahtuda!


Lahanodolomades (kapsarullid) fetajuustu kastmega

Savoi kapsas 1 suur leht
riis 30 g
lamba hakkliha (seguhakkliha) 100 g
päikesekuivatatud tomat (õlis) 10 g
küüslauguküüs 1-2 tk
sool, pipar
oliiviõli 20 g

Fetajuustukaste

valge vein 50 g
fetajuust 50 g
rosmariin, tüümian
sool, suhkur, pipar
vahukoor 35%  75 g

Keeda kapsalehed. Keedetud kapsalehtedele aseta soola ja pipraga maitsestatud riisi-hakkliha segu. Keera kapsas rulli, määri pealt oliiviõliga ja aseta küpsetusvormi.
Küpseta kuldse värvuseni 150-160 kraadi juures umbes 10 min.
Vala üle fetajuustu kastmega ja küpseta veel umbes 10 min.

Kastme valmistamine:
Vein ja juust asetada keema, keeda juustu sulamiseni, lisa vahukoor, maitseained ja maitsetaimed.


 




Keskmine hinne:
Sinu hinne: