Õuna-sibula moos

Autor: Priit Vahar
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 02.09.2014 11:23

500 g hapumaid õunu
2 suurt sibulat
3 spl (fariini) suhkrut või moosisuhkrut, kogus oleneb õunte happelisusest
1 tl karrit
1 tl sinepiseemneid
1 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
0,5 tl jahvatatud vürtsköömenit

Koori ning tükelda õunad ja sibulad, pane kõik komponendid koos väikese
tilga veega, et põhjakõrbemist vältida, paksupõhjalisse potti ja keeda
tasasel tulel ilma kaaneta, aeg-ajalt segades ca tund. Kontrolli maitset,
lisa vajadusel suhkrut või mõnd maitseainet. Valmis. Sobib hästi nii juustu
kui lihaga, samuti dipikastmeks. Pikemaks säilitamiseks vala kuum moos
steriliseeritud purkidesse.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: