Marineeritud heeringas ja räim marinaadis

Autor: Monika Viideman
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 10.12.2014 10:45

Black kuranti marinaadis heeringas

250-300 g soolaheeringat
30 g punast mugulsibulat (pool sibulat)
40 g külmutatud mustsõstart
3 lehte värsket loorberi

Marinaad:
100 ml vett
100 g suhkrut
50 ml black kurant viina
10 g soola
10 g äädikat

Valmistamine:
Alusta marinaadist - kaalu kõik komponendid potti ja kuumuta keemiseni või kuni suhkur ja sool on lahustunud. (Kui on peres lapsed, siis keeda alkohol välja)
Marinaad jäta jahtuma, heeringale peale kallates peab marinaad olema külm.
Lõika heeringas suupärasteks tükkideks. Puhasta punane sibul ja lõika peenikesed poolrõngad.
Võta pooleliitrine purk ja aseta heeringas, sibul ja mustsõstar kihiti purki nii, et heeringale jääks cm marinaadi peale. Kui purk täis, siis libista mööda purgi seina mõned loorberilehed. Vala peale külm marinaad ja aseta külmikusse õiget päeva ootama. Kui näppudega sisse ei roni, siis säilib pikalt.

 

Limoncello marinaadis räim

300 g räimefileed
4 sidruniviilu
3 loorberilehte
3 tillioksa
2 spl lauasoola

Marinaad:
200 g rapsiõli
100 g limoncellot (sidruniliköör)
1 spl äädikat

Tehnoloogia:
Lao kihiti räimefilee (liha pool üles) ja raputa iga kihi vahele soola. Lase seista öö külmikus võib piirduda ka 3-4 tunniga. Lao purki kihiti soolatud räime filee, sidruni viil, tilli oks. Kui purk täis, siis libista mõned loorberilehed mööda purgi seina purki. Vispelda omavahel kokku, limoncello, rapsiõli ja äädikas ja vala räimefileele peale, et kataks cm võrra. Aseta külmikusse, võib juba tarbida järgmisel päeval.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: