Suvikõrvitsa-sidrunimoos

Autor: Mari-Liis Ilover
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 03.09.2014 11:11

1,2 kg suvikõrvitsatükke
1 dl vett
500 g moosisuhkrut
4 sidruni mahl ja riivitud koor

Kasuta võimalikult noori suvikõrvitsaid, mille koor ei ole veel väga paks ega seemned suureks kasvanud. Vanematel suvikõrvitsatel eemalda vajadusel pehme seemneosa.

Tükelda suvikõrvits. Pane suvikõrvitsatükid koos veega potti, aja keema ja lase vaiksel tulel podiseda umbes tund aega, kuni suvikõrvits oli täiesti pehme ja kergesti lagunev.

Et saavutada tükkideta marmelaadi konsistentsi, tõsta pott tulelt ja püreesta suvikõrvits saumikseriga täiesti ühtlaseks massiks. Tõsta pott uuesti tulele, lisa moosisuhkur, sidrunimahl ja -koor. NB! Kui ei kasuta mahesidruneid, siis tuleb sidrunid pealt kuuma vee ja kareda svammi või harjaga eriti hoolikalt puhtaks nühkida, et vabaneda vahast ja
kemikaalidest, millega tavapoe tsitruselisi pritsitakse. Lase keeda veel 10 minutit. Selles staadiumis võib tekkida ka vahtu, see tuleb vahukulbiga eemaldada. Vala moos kuumalt kuumadesse steriliseeritud purkidesse, kaaneta. Seistes moos pakseneb. Valmis moosi kogus on umbes 1,7 liitrit.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: