Ahjujuurikad ja maapirni-ürdileib

Autor: Tuuli Mathisen
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 30.09.2013 11:56

Maapirni-ürdileib speltajahuga

2 keskmist maapirni riivituna
ca 200 gr riivitud porgandit/bataati/pastinaaki/kõrvitsat/suvikõrvitsat riivituna
4 dl speltajahu (võid asendada mõne muu täisterajahuga, nt odrajahu sobib ka hästi)
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
värskeid või kuivatatud ürte (hästi sobib salvei, basiilik, tüümian)
1 muna
2 dl maitsestamata jogurtit või keefiri
2 spl vedelat mett
Klopi kausis lahti muna ja sega see jogurti või keefiriga. Lisa riivitud köögivili, mesi, üridid ja sega läbi.
Sega omavahel jahud, küpsetuspulber, sooda ja sool ning kalla kuivainesegu köögivilja-jogurti-munasegule.
Sega hoolikalt läbi. Tainas peaks tulema üsna paks, nii et vajab vormis laialilükkamist.
Kalla tainas õli või võiga määritud leivavormi sisse ning küpseta 180 kraadi juures ca 35 minutit. Küpsust kontrolli tikuga.
Maitseb kõige paremini soojalt ja võiga. Samas aitab jahule lisatud köögivili hoida leiba ka järgmisel päeval mahlasena.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: