Tammejuure mahetalu kanepilõuna
Allikas:
Maahommik
|
Avaldatud:
22.11.2013 13:45
Tammejuure Mahetalu kanepilõuna
Suurele perele (8 inimest)
KARTULIPUDER
* 20 keskmist kartulit
* üks sibul
* tilli
* soola, pipart
* võid
Tambi keedetud kartulid, lisa tunde järgi võid, hakitud sibul ja till. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kanepiõliga.
LIHAPALLID
* 2 kg kodust seahakkliha
* 2 muna
* 4 spl kanepijahu
* 2 spl nisujahu
* soola pipar
* suur porgand
* 2 väikest sibulat
* värsket tüümiani
* praadimiseks õli
Sega hakkliha riivitud porgandi ja hakitud sibulaga. Lisa munad. Sega hulka kanepi- ja nisujahu. Maitsesta pipra ja soolaga. Sega ühtlaseks massiks, vooli lihapallikesed ning prae pannil tüümianioksakesega.
DIPIKASTE (külmkaste)
* 500g hapukoort
* 3 spl kanepiõli
* sool, pipar
* tüümiani, estragoni
Sega hapukoorele hulka sool, pipar, ürdid ning kanepiõli.
KODUNE LEIB (kiire variant)
* 1 pakk rukkileivasegu (Vändra)
* 200 ml vett
* 200 ml petti
* 1 klaas kanepiseemneid
Sega rukkileivasegu vee ja petiga. Lisa kanepiseemned. Jäta taigen 15-20 minutiks kerkima. Pane kerkinud leivatainas vormi ja küpseta u 45 minutit. Lase ahjust tulnud leival räti sees pool tundi toibuda.
ÜRDIVÕI (leiva peale)
* 500g kodust võid
* 3 spl kanepiõli
* sidrunmelissi, tilli
SALAT
* 6 tomatit
* 1 pikk kurk
* 2 spl kanepiõli
* tilli, rohelist sibulat
* Sool, pipar
KANEPITEE
* 1 liitrit vett
* 20 g kuivatatud kanepit