Chai ja banaanikeeks

Autor: Kaspar Grossfeldt ja Maret Tigasing
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 26.09.2013 10:30

Chai:

1/2 klaas piima
1/2 klaas vett
1/2 tl vürtse
1 spl musta teed
1 spl pruuni roosuhkrut

Vürtsisegu:

1/2 tl jahvatatud kaneeli
1/4 tl jahvatatud kardemoni
1-2 tk nelki
1/2 tl jahvatatud ingverit
Näpuotsatäis värskelt jahvatatud musta pipart

Vala potti piim ja vesi, aseta tulele. Lisa roosuhkur ja vürtsisegu. Sega pidevalt, et piim kõrbema ei läheks. Kui piim on tõusnud keema, siis tõsta pott tulelt. Lisa teelehed, aseta kaas potile peale ja lase 10min tõmmata. Vala jook tassi läbi sõela!

Chai Banaanikeeks:
125 g Tiger Spice Chai pulbrit
115 g toasooja võid
80 g suhkrut
2 muna
60 ml piima
230 g jahu
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
2 kooritud ja purustatud küpset banaani

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sõelu kaussi jahu, sooda ja küpsetuspulber. Sega teises kausis toasoe või, suhkur, munad, chai pulber ja piim ning sega hoolikalt. Purusta banaanid ja pane samasse kaussi. Lisa kuivained banaanisegule ja lisa soovi korral taignasse ka pähkleid, rosinaid või šokolaadihelbeid ja sega kõik läbi. Vala taigen võiga määritud vormi ja küpseta 30-45 minutit. Keeks on valmis, kui selle keskele torgatud puutikk jääb kuivaks. Lase keeksil 10 min vormis jahtuda. Naudi!

Keskmine hinne:
Sinu hinne: