Kellaviietee ja kanavõileib

Autor: Kai-Ines Nelson
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 12.01.2015 13:41

KROONIMISPÄEVA KANAVÕILEIB
 

Võileiva täidis valmista aegsasti enne ja säilita külmkapis, pane võileib kokku vahetult enne serveerimist.


Vaja läheb: röstsaia või -sepikuviile 

Täidis:

2 broileri fileed  
300 ml kanapuljongit
 (võib valmistada ka puljongikuubikust)
1 väike sibul, hakitud
 
1 laim, koor ja mahl
1 tl jahvatatud köömneid
 
pöidlasuurune ingverijuur, kooritud,
 
1/2 tl karripulbrit

1 väike punane tšillikaun, seemnetest puhastatud ja korralikult tükeldatud
 
1 sl õli
 
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

Chicken Tikka Masala maitseainesegu (Santa Maria)

3 sl majoneesi 

2 sl toorjuustu või paksemat hapukoort
1 sl purustatud koriandri seemneid
3 sl mango chutney't

Värsket koriandrit 


Valmistusviis:
 
1. Pane fileed puljongiga potti, lisa 1 tl Tikka Masala maitseaine segu, kuumuta keemiseni, alanda temperatuuri, kata kastrul kaanega ja hauta ca 20 minutit. 2. Võta fileed leemest välja, nõruta ja tõsta jahtuma. Pott leemega aga jäta tulele. 
3. Samal ajal kuumuta pannil õlis sibul, küüslauk, köömned, ingver, karri, tšilli, ca 3-4 minutit. Lisa kanapuljong ja hauta tasasel tulel kuni alles jääb vaid paar supilusikatäit vedelikku.
 

4 Haki broilerifileed soovitud konsistentsini, lisa vedelik lihale, soovi korral võib liha ka saumikseriga veidi peenemaks purustada, mis hõlbustab võileiva täitmist seguga.  
4. Sega omavahle majonees, toorjuust/hapukoor, koriander, mango chutney ja sool-pipar, soovi korral lisa veel Tikka Masala maitseaine segu. Lisa segu tükeldatud kanalihale.
 
5. Lõika röstsaia viiludel ära koorik. Määri ühele saiaviilule täidis, aseta teine viil täidisele peale, suru kergelt saiaviilud kokku ja lõika saadud võileib diagonaalselt kolmnurkadeks.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: