Hõõgvein Madeira koogiga

Avaldatud: 22.12.2008 14:11

Kook:
175 g võid
175 g suhkrut
200 g jahu
20 g küpsetuspulbrit
4 muna
1 õun (punane)
20 g kaneeli
30 g rosinaid
30 g kuivatatud kirsse
1 sidrun

1. Kuumuta ahi 180 kraadini ja valmista ette koogivorm.
2. Sulata või ja klopi suhkruga vahtu.
3. Lisa munsf ükshaaval, kogu aeg segades.
4. Söelu sisse jahu ja küpsetuspulber ning sega ettevaatlikult, kuni mass on hästi segunenud.
5. Tükelda õun ja pane taignasse, samuti ka kirsid ja rosinad (eelnevalt soojas vees leotatud)
6. küpseta ahjus, kuni on kuldpruun, tõsta restile jahutma.

Hõõgvein
1 pudel punast veini
2 kaneelikoort
4 nelki
100 g pruuni suhkrut
1 aniis
1 loorber
1 apelsin
1 sidrun

1.  Kuumuta punane vein koos maitseainete ja tsitrustega kuni 80 kraadini.
2. Ära lase veini keema! Alkohol aurustub!
3. Jäta umbes 1 h seisma kaane alla (kile), et vürtsid annaksid veinile
maitset.
4.  Kuumuta veini uuesti ja kurna enne serveerimist.
5.  Külmemate ilmade korral lisa maitse järgi viina
6. Serveeri koos Madeira koogiga

Allikas: Terevisioon
Kokk: Ants Uustalu

Keskmine hinne:
Sinu hinne: