Tammejuure mahetalu kanepilõuna

Allikas: Maahommik | Avaldatud: 22.11.2013 13:45

Tammejuure Mahetalu kanepilõuna

Suurele perele (8 inimest)

KARTULIPUDER

* 20 keskmist kartulit

* üks sibul

* tilli

* soola, pipart

* võid

Tambi keedetud kartulid, lisa tunde järgi võid, hakitud sibul ja till. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kanepiõliga.

LIHAPALLID

* 2 kg kodust seahakkliha

* 2 muna

* 4 spl kanepijahu

* 2 spl nisujahu

* soola pipar

* suur porgand

* 2 väikest sibulat

* värsket tüümiani

* praadimiseks õli

Sega hakkliha riivitud porgandi ja hakitud sibulaga. Lisa munad. Sega hulka kanepi- ja nisujahu. Maitsesta pipra ja soolaga. Sega ühtlaseks massiks, vooli lihapallikesed ning prae pannil tüümianioksakesega.

DIPIKASTE (külmkaste)

* 500g hapukoort

* 3 spl kanepiõli

* sool, pipar

* tüümiani, estragoni

Sega hapukoorele hulka sool, pipar, ürdid ning kanepiõli.

KODUNE LEIB (kiire variant)

* 1 pakk rukkileivasegu (Vändra)

* 200 ml vett

* 200 ml petti

* 1 klaas kanepiseemneid

Sega rukkileivasegu vee ja petiga. Lisa kanepiseemned. Jäta taigen 15-20 minutiks kerkima. Pane kerkinud leivatainas vormi ja küpseta u 45 minutit. Lase ahjust tulnud leival räti sees pool tundi toibuda.

ÜRDIVÕI (leiva peale)

* 500g kodust võid

* 3 spl kanepiõli

* sidrunmelissi, tilli

SALAT

* 6 tomatit

* 1 pikk kurk

* 2 spl kanepiõli

* tilli, rohelist sibulat

* Sool, pipar

KANEPITEE

* 1 liitrit vett

* 20 g kuivatatud kanepit

Keskmine hinne:
Sinu hinne: