Kalmaarid ja Kana neljale a’ la Nicolo

Avaldatud: 05.11.2011 14:39

La Bottega

Täidis – petersell, küüslauk, tšilli, leivasisu, kalmaarijalad – ühtlase massina.
 

Grillversioon

Kastmeks värske pesto – mikserda kokku petersell, basiilik, sidrunimahl ja oliiviõli. Maitsesta soola, musta pipra ning vähese kuivatatu tšilliga.

Grilli õliga määritud kalmaare 7-8 minutit kuni on üleni kuldpruunid, vahetevahel õliga pintseldades ning aegajalt keerates.

 
Veinikastmes

Kuumuta pannil õli ja lisa hakitud küüslauk ja tšilli. Paar minutit hiljem pane pannile kalmaarid ja pruunista nahk. Seejärel vala pannile sörts veini, peotäis peterselli ning kulbitäis kanapuljongit. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kaane all, madalal tulel 7-8 minutit, poole peal lisa natuke sidrunimahla. Vahetult enne valmimist lisa pannile veel pisut puljongit ning u. 25 g võid. Kui või on pannil ilusti sulanud serveeri koos grillitud focacciaga.

Kana neljale a’ la Niccolo

2 väikest tükeldatud kana a’ 700-800 grammi  või neli koiba/kinstu
2 porgandit  - viilutatult
1 varssellerivars - tükeldatult
2 spl kappareid
2-3 šalottsibulat – suured tükid
200 g austerservikut – suured tükid
3 koorega lömastatud küüslauguküünt
30 g pekist sinki või toorpeekonit – kuubikutena
2-3 loorberilehte
1 tšilli – viilutatult
2 rosmariinioksa
1,5 dl kanapuljongit
Suur sörts veini
Oliivõli ja natuke searasva

Kuumuta panni 2-3 spl õli. Esimesena pane pannile küüslauk. Prae kergelt ja lisa 1 spl searasva. Seejärel pruunista pannil seller, peekon, šalott koos loorberilehtedega. Lisa kanalihatükid nahk allpool. Pruunista. Keera kanakintsud teistpidi ja lisa pannile seened, siis vein porgand, tšilli ja puljong. Maitsesta soola, musta pipra ja näpuotsatäie kanapuljongipulbriga. Lisa rosmariinioksad. Hauta kaane all madalal tulel ca. 20 min. Siis maitsesta ja võta rosmariinioksad välja. 5 minutit enne valmimist lisa kapparid ja 20 g võid. Serveeri värske peterselliga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: