Singapuri kana ingveririisi ja ingveripastaga

Autor: Priit Kuusk ja Chedi
Allikas: Köögikodanikud | Avaldatud: 01.02.2013 16:56

Vaja läheb

1 suur kana

2 väiksemat sibulat, viilutatud

250-300 g ingverit, robustselt kooritud. Koored pane eraldi ja ülejäänu köögikombainis purustatud.

Peotäis rohelist sibulat

20 tükeldatud küüslauguküünt

Pool pikka kurki, viilutatud

Röstitud seesamiõli

Heledat sojakastet

Natuke kanapuljongipulbrit

Natuke tärklist

Soola

Pese kana ja eemalda liigne rasv.

Aja potis keema seesamiõli ja soolaga maitsestatud vesi, siis pane kana vette ja keeda madalal tulel ca. pool tundi või kuni noaga torgates tuleb koiva juurest puhast vedelikku.

Riisi sisse wokitakse peotäis ingverikoori, küüslauk ja sibul. Ka rohelist sibulat.

Kõigepealt prae wokis kanarasv siis lisa ingverikoored ja woki pool min. Lisa küüslauk ja sibul, woki 1 min. Lisa roheline sibul ja woki segu helepruuniks.

Seejärel lisa pannile 4-5 kulbitäit kanakeedu vedelikku ja maitsesta soola, kanapuljongipulbri, seesamiõli ja suhkruga.

Siis vala segu, koos ingberikoorte ja sibulatega pestud riisile nii, et riis on vähemalt sõrme jagu kaetud! Auruta või hauta madalal tulel riis pehmeks!

Kolmanda sammuna woki purustatud ingver – 1 min. Keera tuli alla ja lisa roheline sibul. Maistesta soola, suhkru, kanapuljongipulbri ja röstitud seesamisõliga. Woki madala tulel.

Pane kõrvale ja hoia soojas.

Lõpus kuumuta pannil natuke seesamiõlit ja sojakastet ning lisa pisut tärklisevett. Kuum segu vala lõigutud kanale (kurgipadjal) ja riisile.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: