Šašlõkk ja kebab

Autor: Wend
Allikas: Köögikodanikud | Avaldatud: 16.09.2011 15:53

Tigran

KUIV MARINAAD ŠAŠLÕKILE

Rusikareegel, nt sealiha puhul, ütleb et vaja läheb vaid oma salajast maitseainesegu, sibulat ja armastust. Pele maitseainesegu koosnes soolast, piprast, tillist, basiilikust, tšillist, paprikast ja paarist palvest...

Lambašašlõkile vaid natuke soola. Tšillit. Kogu lugu.

 
KEBAB

Täitsa tavaline hakklihamass. Aga õigesti küpsetatuna suus sulav hõrgutis. Võtad hakkliha, püreestad sibula, maitsestad püree. (5 kg segahakkliha = 0,5 kilo sibulat + 5 spl peensoola). Sibulapüree sisse.


Maitseained. Tšillipulbrit peotäis.

Kuivatatud till – 1,5 peotäit (tunde järgi nagu ikka).

Kuivatatud peterselli. Musta pipart. Kuivatatud basiilik. Ka nii u. peotäis.

 
Aga reegel 1- Lihamass peab olema külm
Reegel 2- kebabi tuleb alguses tulel keerata iga 30 sekundi järel

Siis saab süüa. Kui sul loomulikult õnnestub hakkliha varda otsa meelitada. Ja see on kuradima raske, kui enne trenni pole teinud.

 
HAŠLAMA

Hashlama on iseenesest lihtne toit. Toit, mis teeb ennast ise.  Selle toidu puhul on inimene tükikese loodusest vaid patta ja tulele pannud. Või pani loodus

inimese paja äärde? Edasine sünnib juba ise 2-3 tunni jooksul. Vaja läheb kondiga lambaliha, tomatit, sibulat, paprikat ja soola...

-          Et siis, tomat, tsilli, sibul ja paprika ja liha ja sool...
-          Kõik!
-          Puhas ühepajatoit!

Laota liha vaheldumisi köögiviljadega potti. Ei tilkagi vett. Kõigest tulele ja haudub paar tunnikest omas mahlas. Lõpus lisada veel kartulid.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: