Megruli hatšapuri

Autor: Priit Kuusk, Kolhethi
Allikas: Köögikodanikud | Avaldatud: 27.12.2012 16:12

Tainas:
700 ml sooja vett
50 g pärmi
2 tl suhkrut
1 tl soola
ca 1-1,2 kg jahu
ca 100 ml toiduõli
brõnza ja sulguni juustu

Sega ja lahusta soojas vees pärm, sool, suhkur ja pool õlist. Lisa jahu ja sega tainas korralikult kokku. Lõpus lisa ülejäänud õli. Sega läbi.

Tee laud ja käed jahuseks. Võta taignast paras tükk ja vajuta käega kergelt laiaks. Pane taignale suur peotäis riivitud brõnza ja sulguni juustusegu (vahekorras 2 osa sulgunit 1 osa brõnzat). Nopi ääred kokku. Tee liitekoht jahuseks ja keera tagurpidi jahusele lauale. Rulli pirukas õhukeseks. Näpuga tee keskele auk. Enne küpsetamist kata pirukas muna ja juustu seguga (1 toores muna ja väike peotäis riivitud juustusega). Küpseta kuumas ahjus ca. 15 minutit.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: