Kreembrülee

Autor: Wend
Allikas: Köögikodanikud | Avaldatud: 23.09.2011 14:45

Clazz

4 muna           
250ml rõõskkoort     
50g peensuhkur     
0,5tk vanilje kaun   
10 g Earl Grey teed
natuke suhkurt karamelli katteks.  

Kuumuta koor koos vaniljekauna ja teepuruga keemiseni. Lase natuke jahtuda ja kurna.
Eralda munakollased ning vahusta suhkruga. Sega juurde pidevalt vispliga segades koor. Jaga segu kuumakindlatesse vormidesse. Küpseta ahjus 85C-90C (oleneb ahjust) juures 45 minutit. Creme brulee on valmis kui vormi liigutades mass kergelt võbiseb. Vajadusel pikendada küpsetamist.
Ahju panekul ei ole vaja lisada vett ahju vannile ega katta vorme.

Enne serveerimist jahuta creme brulee täielikult. Vala peale suhkur ja keera vormi nii, et kogu pind oleks suhkruga kaetud. Liigne suhkur kalla ära. Ettevaatlikult põletiga karamellista suhkur ühtlaseks koorikuks.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: