Kana tikka masala

Autor: Wend, Villa Thai
Allikas: Köögikodanikud | Avaldatud: 11.12.2012 15:46

Kana Tikka Masala 6-le


Esimene etapp - sibulakaste

1,5 kilo keedetud sibulat
700 ml vett
1 spl vürtsköömneid
1 spl kurkumit
2 spl õli
natuke soola
500 g hapukoort
ca. 0,5 l keefiri

püreeri ja maitsesta


Teine etapp

100 ml õli
1 spl hakitud küüslauku
1 spl hakitud ingverit
1/2 spl garam masalat
1/2 spl jahvatatud koriandrit
1/2 spl jahvatatud köömneid
1 spl lambaläätse lehti
ca 0,5 kilo küpseid tomateid (püreeritud või konservtomatit)

Prae kuumal pannil õlis küüslauk ja ingver. Maitsesta garam masala, koriandri ja köömnetega. Lisa sibulakaste ja keeda 5 minutit. Lisa tomatipüree ja vajadusel pisut vett, keeda kokku. Lõpus lisa lambalääts.


Kolmas etapp - lihamarinaad

1 kg kanarinda, ribadeks viilutatud
400 g 20%-list hapukoort
1/2 spl garam masalat, jahvatatud koriandrit, jahvatatud vürtsköömneid
1 spl sidrunimahla
1/2 tl tšillipulbrit
1 spl sinepiõli või natuke purustatud sinepiseemneid
natuke tükeldatud ingverit, tükeldatud küüslauku, soola, sorts äädikat.
soovi korral punast toiduvärvi (annab kanale kelmika välimuse)

Sega koostisosad kokku ja lase lihal vähemalt 20 minutit seista.
Grilli liha sütel või ahjus puust varraste otsas 250-300 kraadi juures 5 -10 minutit.


Etapp neli - kokkusegamine.

Kuumuta kaste. Lisa kana tikka. Väike peotäis viilutatud ingverit, 1/2 tl köömnepulbrit, 100 g võid, natuke soola ja tšillit, soovi korral pisut garam masalat ja lambaläätse veel. Ca 150 ml rõõska koort. Sega kokku ja keeda läbi. Serveerimiseks lisaks värsket koriandrit.
Süüa riisiga

Keskmine hinne:
Sinu hinne: