Carbonada Criolla

Autor: Wend
Allikas: Köögikodanikud | Avaldatud: 02.12.2011 14:29

ARGENTIINA

Carbonada Criolla

Oliiviõli
1kg lihaveise liha (aba, selg, kael) lõigatud suupärasteks kuubikuteks.
4 suurt tomatit, tükeldatud
1-2 paprikat, viilutatult
1 suur sibul, viilutatult
3 purustatud küüslauguküünt
2-3 loorberilehte
0,5-1 l kanapuljongit
3 kartulit, tükeldatud
Väike kausitäis maisi
Väike kausitäis suvikõrvitsat, viilutatud
Väike kausitäis pirni, tükeldatud
Natuke virsikuid, tükeldatud
törts punast veini

Prae liha paksu põhjaga potis pruuniks. Tõsta liha kõrvale ja hoia soojas. Seejärel prae potis tomatid, paprika, sibul ning küüslauk. Lisa loorber ja puljong ning lase keema tõusta. Lisa vein, keeda natuke aega,  ja pane liha koos lihamahlaga potti tagasi. Lisa kartul ning keeda madalal tulel, kaane all ca. 15 minutit. Seejärel lisa potti suvikõrvits ja mais ning keeda 10 minutit kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Lõpus lisa pirnid ja virsikud ja hauta veel 5-10 minutit.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: