Pilaf

Autor: Priit Kuusk
Allikas: Köögikodanikud | Avaldatud: 28.02.2013 16:45

8-le inimesele

 

1 kg lambaliha, tükeldatud

700 g porgandit, viilutatud

250-300 ml päevalilleõli

1 suur sibul, viilutatud

Ca 800 g riisi, pestud

Peotäis rosinaid

Peotäis kikerherneid

1-2 tl köömneid

 

  1. 00.00 Kuumuta malmpotis õli, keera tuli alla ja prae sibul kuldseks.
  2. 00.04 Keera tuli üles, lisa liha ja sega. ´
  3. 00.10 lisa 2 spl soola + natuke köömneid ning lase kõval tulel podiseda aegajalt segades.
  4. 00.18 Keera tuli alla ja lisa porgand, rosinad, kikerherned ja ülejäänud köömned ja vett niipalju, et kataks. Keera tuli taas suureks ja sega aegajalt.
  5. 00.28 keera tuli alla ja keeda ca. 1 h.
  6. 01.28 pane riis peale, keera tuli üles ja aja riis peale laiali nii, et vedelik läbi imenduks. Keeda 5 minutit ja keera riis ettevaatlikult teistpidi. Ära kõike segamini keera ainult riisi!
  7. 1.35 kaas peale ja tuli alla.
  8. 1.45 vaata kas vett on juurde vaja. Selleks tee keskele puulusikavarreha auk ja vaata. Kui vett jagub on kõik hästi, kui ei vala natuke juurde.
  9. 2.00 kontrolli riisi ja vett.
  10. 2.15 peaks valmis olema!
Keskmine hinne:
Sinu hinne: