Lammas sibulaga

Autor: Wend
Allikas: Köögikodanikud | Avaldatud: 30.09.2011 16:19

HANLONG

See toit on neile, keda on kodustes tingimustes õnnistatud korraliku gaasipliidiga. Wokk – see nõuab konkreetset tuld! Võtke paber ja pliiats, et koostisained üles kirjutada.

350 g lambaliha, õhukesteks viiludeks lõigatud, segada kausis soola, kanapulbri ja 2 spl tärkliseveega
3 sibulat, viilutatud
1porgand viilutaud õhukesteks kuubikuteks
1 cm ingverijuurt, pisikeseks tükeldatud
3 küüslauguküünt, purustatud
tšillipastat
½ tl soola
Kaks suurt näpuotsatäit suhkrut
paar näpuotsatäit kanapulbrit
törts valget veini
törts tumedat sojakastet


Prae kuumal wokil õlis lambaliha u. minut ja tõsta kõrvale. Lisa pannile pisut õli ja prae kiiresti küüslauk, ingver ja tšillipasta. Lisa lambaliha ning prae läbi. Siis lisa paar lusikatäit vett ja pane pannile sibul ja porgand, sega ja woki ühtlasel tulel minut või paar. Maitsesta kanapulbri, soola ja suhkruga. Sega läbi ja törtsuta sisse pisut veini (2 spl). Sega ja pane värvi lisamiseks teelusikatäis sojat. Lõpetuseks vala pannile kolm-neli supilusikatäit tärklisevett. Sega läbi ja serveeri koos riisiga. Woki taga askeldamine võtab küll kergelt higiseks kuid, uskuge mind, asi on seda väärt.

Minu tulemile andis kokk Lumi hindeks 80 palli sajast.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: