Tekirdag köfte ja ezme
Autor:
Priit Kuusk ja Faruk Güllüoglu
Allikas:
Köögikodanikud
|
Avaldatud:
15.03.2013 17:04
TEKIRDAG KÖFTE
2 kg veisehakkliha
300 g lambarasva, läbi masina lastud
250 g riivsaia
300 g riivjuustu
4 muna
40 g soola
1 tl tüümiani
Peotäis värsket peterselli, hakitud
500 g sibulat, kas läbi masina lastud või peeneks hakitud
1 tl köömneid (proovi ka jahvatatud kujul)
1 tl vürtsköömneid (proovi ka jahvatatud kujul)
10 g jahvatatud paprikat
2 tl musta pipart
sega kokku, tee pätsid, lase külmikus seista ja prae pannil.
EZME
4-5 tomatit
Pool pikka kurki
Pool punast paprikat
Pool rohelist paprikat
Peotäis peterselli
2 sibulat
2-3 küüslauguküünt
Poole sidruni mahl
1 tl õunaveiniäädikat
2 spl oliiviõli
1 spl tomatipastat
1 spl teravat paprikapastat
1 spl purustatud tšillihelbeid
Soola
Tükelda, püreeri, maistesta.