Tekirdag köfte ja ezme

Autor: Priit Kuusk ja Faruk Güllüoglu
Allikas: Köögikodanikud | Avaldatud: 15.03.2013 17:04

TEKIRDAG KÖFTE

 

2 kg veisehakkliha

300 g lambarasva, läbi masina lastud

250 g riivsaia

300 g riivjuustu

4 muna

40 g soola

1 tl tüümiani

Peotäis värsket peterselli, hakitud

500 g sibulat, kas läbi masina lastud või peeneks hakitud

1 tl köömneid (proovi ka jahvatatud kujul)

1 tl vürtsköömneid (proovi ka jahvatatud kujul)

10 g jahvatatud paprikat

2 tl musta pipart

 

sega kokku, tee pätsid, lase külmikus seista ja prae pannil.

EZME

 

4-5 tomatit

Pool pikka kurki

Pool punast paprikat

Pool rohelist paprikat

Peotäis peterselli

2 sibulat

2-3 küüslauguküünt

Poole sidruni mahl

1 tl õunaveiniäädikat

2 spl oliiviõli

1 spl tomatipastat

1 spl teravat paprikapastat

1 spl purustatud tšillihelbeid

Soola

 

Tükelda, püreeri, maistesta.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: