Maapähklivõiruudud šokolaadikattega
Autor:
Teevi Ladõš
Allikas:
Terevisioon
|
Avaldatud:
11.02.2014 09:51
Vaja läheb:
85 g suhkrut
0,4 dl vett
0,75 dl siirupit
130 g maapähklivõid
280 g Special K või muid suhkruta hommikusöögihelbeid*
80 g röstitud (soolaseid) maapähkleid
80 g kuivatatud jõhvikaid
võid vormi määrimiseks
Glasuur
150 g tumedat šokolaadi
25 g võid või kookosrasva
Peale puistamiseks:
Hakitud maapähkleid ja kuivatatud jõhvikaid
Kuumuta potis kuni keemiseni suhkur, vesi ja siirup. Tõsta pliidilt, lisa maapähklivõi ja sega ühtlaseks. Puista suuremasse kaussi hommikusöögihelbed, nirista peale siirupi-maapähklivõi segu ning sega õrnalt, kuniks helbed on seguga kaetud. Lisa pähklid ja jõhvikad ning sega veel paar korda.
Kata 20 x 30 cm kandiline vorm* küpsetuspaberiga ja määri see võiga. Laota helbesegu vormi, vajuta ühtlaseks ning tõsta jahedasse tahenema.
Glasuuri valmistamiseks sulata või ja šokolaad vesivannil. Nirista see helbesegule, puista peale hakitud pistaatsiapähkleid ja jõhvikaid ning lase taheneda, enne kui maiuse tükkideks lõikad.
* Kasutasin maisihelbeid ehk corn flakes’e
* Vormi suurusest oleneb kui kõrgeid ampsud saad – mida suurem vorm, seda madalamad. Mina kasutasin väiksemat keeksivormi.