Umbrohupirukas ja nõgese-kartulikotletid

Autor: Tuuli Mathisen
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 13.05.2014 11:18

Kartulikotletid nõgesega

2-3 suuremat kartulit

Paar korralikku peotäit noori nõgeselehti

2 muna

2 spl hapukoort

1 spl jahu

Keeda kartul ja suru keedetud kartul kahvliseljaga peeneks. Kalla nõgesed keeva veega üle, kurna ja haki peenemaks. Sega kartulimassi sisse munad, lisa hapukoor, hakitud nõgeselehed ning jahu. Sega ühtlaseks tainaks, maitsesta soola ja pipraga. Vormi peopesa suurused kotletid ning prae õlis või võis kuldpruuniks.

Umbrohupirukas

ca 200 gr pärmi-lehttainast

peotäis noori naadilehti

peotäis noori nõgeseid, kupatatuna

150 g brie juustu

2 muna

200 ml 10%-list koort

värskelt jahvatatud musta pipart

Vooderda väiksema vormi põhi ja küljed õhukeseks rullitud tainaga. Laota esmalt tükeldatud umbrohi tainale, sinna paela laota tükeldatud juust.

Klopi lahti muna, sega koorega ja kalla pirukale. Jahvata peale veidi musta pipart. Maitsesta soolaga. Küpseta 180-200 kraadi juures, kuni pirukas on kaunilt kuldpruun.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: