Nõgesepirukas ja nõgesesupp

Autor: Angelica Udeküll
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 28.05.2012 11:52

1)Kiire kevadine külm supp, nõgese, kurgi ja jogurtiga

Peotäis nõgeseid

1/2 keskmist värsket kurki

500 ml maitsestamata jogurtit

Soola ja purustatud musta pipart

Hakitud murulauku ja tilli

 

Nõgeselehed vala üle keeva veega,jahuta külma veega ja suru kuivaks.

Purusta kurk ja nõgesed köögikombainis.

Lisa jogurt, maitseianed ja hakitud maitseroheline

 

2)Nõgese-fetapirukas

250 g lehttainast

Peotäis nõgeseid

Väiksem porru

2 spl võid

200 g fetajuustu

1 muna

 

Vala nõgeselehed kuuma veega üle, kurna,  jahuta külma veega, nõruta ja haki peeneks.

Porru lõika ribadeks, kuumuta võis ja sega seejärel nõgeste ja fetaga.

Rulli tainas õhemaks, tõsta taigna keskele täidis ja tõsta taignaservad teineteise peale.

Määri pirukas munaga ja aseta eelsoojendatud ahju, 200 C juures umbes 20 minutiks.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: