Põhjaka piparkoogitainas

Avaldatud: 15.12.2010 11:37

1kg retsept:

700g nisujahu
300g suhkrut /+ 80g suhkrut karamellistamiseks
300g võid
220g kuuma vett
näpuotsatäis soola
1 tl soodat

nelki
kaneeli
vürtsi
musta pipart
kardemoni

- Karamellista 80g suhkrut paksu põhjaga potis, kui suhkur on täiesti tumepruun lisa tükike võid ca. 50g, sega korraks ja lisa kuum vesi. Tasub olla ettevaatlik, kuna karamell muutub vee lisamisel päris aktiivseks.
- Tõsta segu pliidilt maha, lisa vürtsid, ülejäänud või ja lase veidike jahtuda.
- Sega omavahel kokku kuivained (sooda ja jahu) ning lisa veidi jahtunud karamellisegule.
- Jäta tainas ööseks külmkappi, järgmine päev vormi ja küpseta piparkooke.


Allikas: Terevisioon
Kokk: Ott Tomik

Keskmine hinne:
Sinu hinne: