Tšeburek

Avaldatud: 18.01.2011 13:05

Taigen:
 
3 klaasi jahu
1 muna
veidike toasooja vett
1 tl soola
 

Täidis:
 
400g rasvasemat hakkliha
paar sibulat
küüslauku
soola ja pipart
maitserohelist
 
friteerimiseks õli
 

Sega suuremas kausis kokku jahu, sool, muna ja lisa kohe ka veidi käesooja vett. Sõtku segu taignaks. Taigen peab olema tihe, samas piisavalt pehme, et ta oleks rullitav. Vett tasub lisada väikeste osadena. Pane taigen ca pooleks tunniks külmkappi seisma.
Tükelda sibul ja küüslauk peeneks, sega hakklihaga, maitsesta soola, pipra ja maitserohelisega.
 
Rulli taigen laual umbes 1,5 mm paksuseks ümmarguseks latakaks, kata pool taignast täidisega. Määri taigna serv lahtiklopitud munaga, ning keera teine taignapool täidisele peale. Vajuta serv sõrmedega korralikult kinni.
Friteeri õlis ning keera tšeburekki vahukulbiga seni kuni ta on üleni kuldpruun ja krõbe.
Tõsta köögipaberile nõrguma, söö soojalt.
 


Allikas: Terevisioon
Kokk: Ott Tomik

Keskmine hinne:
Sinu hinne: