Kukeseenepirukas

Autor: Helga
Avaldatud: 16.02.2011 16:59

err

150 g võid
3 dl riivitud kõva ja tugevamaitselist juustu (nt. Campanello)
2 dl jahu (võib olla täistera nisujahu)
1 dl vett
300 g hakitud seeni (värskena praetavaid või leotatud soolaseeni)
100 g suitsupeekonit
1 sibul
1 sl jahu
1.5 dl piima
200 g kreemjat toorjuustu maitserohelisega
jahvatatud valget pipart
(2 muna, kui eesmärgiks on vähem kreemine ja paremini koos püsiv täidis)

Sega riivjuust, jahu ja vesi toasooja või hulka. Vooderda pirukavorm taignaga ja pane külma.

Puhasta seened (värsked seened kuivalt!) ja tükelda. Haki sibul ja tükelda peekoniviilud. Prae pannil peekonit, lisa seened ja sibul, prae kuni niiskus seentest aurustub. Sega hulka jahu.

Kalla pannile piim ja kuumuta korralikult segades, kuni segu pakseneb. Hauta 5 minutit. Keera kuumus maha. Lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Maitsesta ja lase jahtuda.

Jahtunud segusse võid soovi korral lisada paar lahtiklopitud muna. Küpseta pirukapõhja 200 kraadini eelsoojendatud ahjus 8-10 minutit. Tõsta täidis pirukapõhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 30-40 minutit. Serveeri toorsalatiga, soojalt või külmalt.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: