Õunapirukas Peipsi moodi

Autor: Viktoria Ladõnskaja, Birgit Püve
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 20.05.2011 10:24

Valmistamiseks läheb vaja:

0,5 l piima
50 g pärmi
1 tl soola
150 g taimeõli
1 kg jahu
3 sl suhkrut

Täidise valmistamiseks läheb vaja:

8-10 suurt õuna (eelistatult magushaput sorti)
3 munarebu
0,5 kl suhkrut
võib lisada kaneeli ja mett

Valmistamine: Lahustage pärm soojas piimas. Jätke 15 minutiks seisma. Seejärel lisage õli, suhkur, sool, jahu. Segage korralikult ja jätke taigen 40 minutiks kuni 1 tunniks kerkima.
Kuni taigen kerkib, valmistage täidis. Puhastage õunad ja lõigake välja südamikud (õunu võib kasutada ka koorimata, kuid siis need ei ole nii õrnad) ja lõigake õhukesteks lõikudeks.
Kui taigen on kerkinud, segage see veelkord läbi ja rullige välja. Asetage väljarullitud taignale ridamisi õunalõigud. Puistake peale suhkrut, soovi korral ka kaneeli.
Seejärel pange pirukas eelsoojendatud ahju. Selleks, et pirukas läheks ilusti pruuniks, määrige seda enne ahjupanekut munarebuga.
Pirukas lõhnab veelgi paremini, kui tilgutate selle nurkadesse veidi mett. Küpsetage pirukat 200 kraadi juures 20-30 minutit.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: