Tarte Tatin

Autor: Heidi Pinnak
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 09.05.2012 12:19

Tarte Tatin 4-le

 

2 õuna (Granny Smith või Royal Gala)

natuke sidrunimahla

180 g tumedat suhkrusiirupit

võid vormi määrimiseks


Liivataigen:

1 muna

75 g võid

75 g suhkrut

125 g jahu

soola

 

1. Alusta liivataigna tegemisest. Sega kokku suhkur, toasoe või, jahu ja muna ning näpuotsatäis soola. Aseta taigen pooleks tunniks külmkappi.

2. Puhasta õunad, piserda neid natuke sidrunimahlaga, et need ei tumeneks.

3. Võta sobiva suurusega koogivorm, määri see võiga, vala vormi põhja tume suhkrusiirup ning lao sellele õuna sektorid. Rulli taigen lahti ja kata õunad taignaga.

4. Küpseta ahjus 185 kraadi juures umbes 30-40 minutit, ahjust välja võttes keera kook tagurpidi.

5. Serveeri kooki jäätise ja mündilehekestega.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: