Verileiva-kirsipirukad

Avaldatud: 28.02.2011 11:05

500g verileiba
200ml piima
200g kirsimoosi
200g kirsikompotti
500g lehttaignat
3 muna
Peterselli
Tüümiani
Suhkur

Tükelda verileib väikesteks kuubikuteks ja piserda peale sooja piima, et leivatükid pehmeneksid. Tükelda ürdid ja sega verileivaga. Sega kokku kirsikompott ja kirsimoos, vajadusel lisa suhkrut. Pane sõelale nõrguma, piruka sees kasuta ainult paksemat moosi, vedelast moosist tee kastet.
Rulli lehttaigen lahti jahusel pinnal. Lõika taignast ristkülikud ja tõsta ca 100g täidist igale lapile. Täidise peale pane natukene kirsimoosi ja sulge taigen. Eelnevalt määri taignaääred munaseguga, et taigna liitekohad püsiksid koos. Tõsta 20 minutiks külmkappi, et taigen rahuneks. Välja tõstes määri pealt munaseguga ja pane 190 C küpsema.
Küpseta ca 15 minutit. Serveeri kirsikastmega või mõne Sinu lemmiksalatiga.


Allikas: Terevisioon
Kokk: Ants uustalu

Keskmine hinne:
Sinu hinne: