Lahtine kanapirukas
Avaldatud:
14.02.2011 10:06
250 g pärmi-lehttainast
10 cm pikkune jupp porrut
250 g kana kintsuliha
2 spl õli
1 küüslauguküüs
1 spl sidrunimahla
½ tl tüümianit
1/4 tl punet
½ tl paprikapulbit
meresoola
purustatud must pipar
100 g marineeritud artišokisüdameid
5 päikesekuivatatud tomatit
2 muna
0,5 dl rõõskakoort 35%
100 g mozzarellat või riivitud juustu
Serveerimiseks:
Salatilehti
Värsket basiilikut
Kirss-tomateid
Salatikastet
Kanaliha lõika ribadeks, sega omavahel õli, purustatud küüslauk, sidrunimahl ja maitseained ning sega kanalihaga. Porru haki ja passeeri väheses õlis.
Artišokisüdamed lõika väiksemateks tükkideks ja päiksekuivatatud tomatid ribadeks.
Rulli tainas pisut õhemaks ja aseta kõrgemate äärtega pirukavormi. Lao kihiti porru, kanaribad, artišokid ja päikesekuivataud tomatid, vala üle muna ja rõõskkoore seguga ning kata mozzarellaviiludega.
Küpseta pirukat 20- 25 minutit 190 C ahjus.
Serveeri värske salatiga, kirsstomatite ja salatikastmega.
Allikas: Terevisioon
Kokk: Angelica Udeküll