Õunakook ja kõrvitsapannkoogid

Autor: Lia Virkus
Allikas: Prillitoos | Avaldatud: 31.10.2014 16:17

Riina kõrvitsapannkoogid

Võta kõrvitsa pehme sisu, mille muidu ära viskaks koos seemnetega ja pane purustajasse ja purusta ühtlaseks massiks.

Sega saadud massi hulka jahu (soovi korral gluteenivaba), sega paras pannkoogitaigen ja lisa ka veidi õli taignasse.

Prae kuumal pannil õlis väikesed paksud koogid.

P.S. Kui taigen ei püsi koos ( oleneb kõrvitsa koostisest), lisa muna ja prae siis.

 

Lia sidruniga õunakook

8- 10-le

5– 6 g hapukat õuna

2 tl kaneeli

1 sl suhkrut

150 g toasooja võid

3,5 dl tumedat roosuhkrut

1 sidruni riivitud koor

2 muna

2 dl piima

5 dl nisujahu

3 tl küpsetuspulbrit

Serveerimiseks : vanillijäätist või vanillikastet

Kuumuta ahi 175 kraadi juurde.

Koori ja puhasta õunad, lõika sektoriteks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga.

Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm seest võiga ja raputa üle riivsaiaga või vooderda seest küpsetuspaberiga.

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks kohevaks vahuks, lisa ükshaaval munad, vahustamist jätkates. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber, sõelu või vahule. Lisa ka piim ja riivitud sidrunikoor.

Kalla 2/3 tainast vormi, lisa õunaviilud ja seejärel ülejäänud tainas. Küpseta 30-40 minutit, kuni sissetorgatud puutikk jääb kuivaks. Lase jahtuda ja naudi koos vanillijäätisega.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: