Tamme talu kressipirukas

Autor: Heli Viedeohof
Allikas: Maahommik | Avaldatud: 21.09.2015 16:48

Tainas:

 

50 g värsket presspärmi

3,5 dl leiget piima

1 sl suhkrut

1/4 tl soola

50 g võid

1 suur muna

9-10 dl jahu

 

Tainakihtide vahele rullimiseks 250 g võid

 

Täidis vahele:

250 -300 g riivjuustu

Tamme talu värsket kressi ja mugullauku (või kuivatatud Tamme talu ürte maitse järgi)

Peoga linaseemneid, köömneid, kõrvitsaseemneid või muud meelepärast

 

Sulata pärm 50 ml leiges piimas, lisa sool ja suhkur. Aja ülejäänud 3 dl piima soojaks ja sulata selles 50 g võid. Klopi muna lahti. Sõelu umbes pool jahust läbi jahusõela kaussi või mikseri segamisnõusse. Kalla jahule juurde piima ja või segu, lahtiklopitud muna, sulatatud pärm. Mikseri võid juba kohe vaikselt pöörlema panna või suure puulusikaga käsitsi tainast kokku segama hakata.Jäta tainas umbes tunniks sooja kohta kerkima, kata taigna kerkimise ajaks kauss puhta rätiga.

Lisa ülejäänud jahu (aga mitte kõik, jäta 1 dl jahu varusse juhuks, kui on vaja jahu lisada).

Kaabi tainas töölauale ja rulli ristkülikukujuliseks, säti poolele tainale õhukesed külmad võilaastud. Kerge vaevaga saad väga õhukesi võilaaste hästi külmast võist tõmmata juustunoaga. Keera ilma võita tainapool võitükkidega tainapoolele peale. Lapi kokku ja rulli õrnalt laiali. Korda lappimise ja rullimise tegevust nii kaua, kuni või on kõik tainaplaadi kihtidesse rullitud.

Rulli või venita õrnalt tainas uuesti töölaual ristkülikuks, raputa taina pinnale meelepärast täidist, rulli vorstikujuliseks rulliks, lõika 3-4 cm juppideks. Pane tainatükid muffinivormidesse ja küpseta eelkuumendatud ahjus kuni 15 minutit 200 kraadi juures.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: