Mehhiko hommikusöök, mee-küüslaugukana ja kaneelirullid tšilliga

Autor: Rain Joona ja Markko Reinberg
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 14.10.2014 12:32

Hommikusöök a´la Elephants From Neptune‏

oliiviõli
1 hakitud sibulat
2 küüslauguküünt õhukeste viiludena
2 punast paprikat õhukeste viiludena
2 värsket punast või oranži tšillikauna õhukeste viiludena (eemalda seemned!)
1 suur kuivatatud tšillikaun
3 värsket loorberilehte
soola ja musta pipart
800 g purustatud konservitud tomatit (2 x 400 g purki)
2 suurt viilutatud tomatit
6 suurt muna
6 nisutortiljat
150 g Cheddari juustu serveerimiseks

Valmistamine:
Võta suur kaanega praepann ning kuumuta tugeval kuumusel. Lisa paar sörtsu oliiviõli. Lisa sibul, küüslauk, paprika, värske ja kuivatatud tšilli, loorberilehed, maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega ning prae 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed ja karamellistunud.
Lisa konservitud tomatid, suru need pannil kergelt katki. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta umbes 5 minutit, et kaste veidi kokku keeks (ehk redutseeruks).
Kui pannil on parajalt paks tomatihautis, siis maitse ja lisa vajadusel soola-pipart. Laota peale tomativiilud. Tee lusikaseljaga kastme sisse kuus süvendit ja löö toores muna iga süvendi sisse. (Tee seda üsna kiiresti, et kõik munad enam-vähem ühekaua kuumeneksid).
Maitsesta munad soola-pipraga, siis aseta pannile kaas peale ja lase munadel 3-4 minutit hüübida.
Samal ajal soojenda tortiljad (mõni minut 180-kraadises ahjus või mõned sekundid mikroahjus või veidi kuumal praepannil - või pannikaanel).
Kui munad on piisavalt hüübinud (see oleneb Sinu eelistustest), siis eemalda pann tulelt ja vii koos soojade tortiljadega lauale.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: