Juustupirukas

Autor: Lia Virkus
Allikas: Prillitoos | Avaldatud: 19.01.2015 13:45

Lia juustupirukas porgandipõhjal

10- 12 tk

Põhi:

2,5 dl täisteranisu – või speltajahu

1 tl küpsetuspulbrit

150 g külmkapikülma võid

2 keskmist keedetud porgandit

Soola

Täidis:

3 muna

2 dl kohvikoort

200 g kodujuustu

150 g Västerbottensost juustu

Soola ja musta pipart

Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa sool ja külmad võikuubikud. Näpi ühtlaseks puruks. Lisa püreeritud keedetud porgandid ning näpi ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Tõsta vorm pooleks tunniks- tunniks külma või kata põhi ja küljed fooliumiga, laota peale kuivatatud herneid ning eelküpseta 225 kraadi juures 10 minutit. Eemalda foolium ja küpseta ilma veel paar minutit.

Samal ajal vispelda täidise jaoks munad kohvikoorega lahti, sega hulka kodujuust ja riivitud juust. Maitsesta vähese soola ja pipraga.

Kalla eelküpsetatud põhjale peale täidis ja küpseta 200 kraadi juures veel 20- 30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja saanud kauni kuldkollase värvi.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: