Räimepirukas/kaalikas/naeris/suitsutatud kruubid/põlduba

Autor: Taigo Lepik
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 17.11.2011 11:41

8-le

Räimepirukas

140 g räimefileed
300 g lehttaigent
35 g puhastatud pastinaaki
30 g puhastatud kohafileed
30g vahukoort
20g piima
10g rohelist sibulat
1 muna
1 munarebu
Värskelt purustatud musta pipart, riivitud muskaatpähklit.

Valmistamine:
Pastinaak keeta piima-koore segus pehmeks ja purustada nuimikseriga. Räimefileest ja kohafileest (võib olla ka teine kala) teha hakkmass, lisada jahtunud pastinaagi püree, hakitud roheline sibul, lahtiklopitud muna  ja maitsestada. Lehttaigen rullida õhemaks. Malm ahjuvorm pintseldada võiga, asetada sinna lehttaigen ( katmaks vormi U kujuliselt,  jättes ühe serva pikemaks, millest jätkub vormi katmiseks). Asetada lehttaignale kalamass ja katta lehttaignaga. Pintseldada pealt munarebuga ja küpsetada ahjus 215C juures 15-20min.

Kaalikapüree

200 g puhastatud kaalikat
80 ml vahukoort
6 g mooniseemneid
¼ vanillikauna
Soola, pipart

Valmistamine:
Kaalikas tükeldada väiksemaks. Keeta vahukoores pehmeks (küpsetuspaberiga kaetud nõus, ühtlasema keetmistulemuse saamiseks). Püreerida ja lisada mooni ning vanilli seemned. Maitsestada.

Naeripüree

200 g puhastatud naerist
40 ml vahukoort
40 ml kalapuljongit
40 g võid
Soola, pipart

Valmistamine:
Naeris tükeldada väiksemaks. Keeta vahukoore, või ja kalapuljongiga pehmeks (küpsetuspaberiga kaetud nõus, ühtlasema keetmistulemuse saamiseks). Püreerida ja maitsestada.

Suitsutatud kruubid

100 g odrakruupe
1 loorberi leht
300ml kalapuljongit
20 g puhastatud sibulat
2 küüslauguküünt
15 g võid
Lehtpeterselli
Soola, pipart
Lepalaaste

Valmistamine:
Odrakruubid leotada toasoojas vees 4 tundi. Keeta pehmeks loorberiga maitsestatud kalapuljongis. Suitsutada suitsupotis lepalaastudega keskmisel kuumusel 7-10min. hakitud sibul ja küüslauk kuumutada võis, lisada suitsutatud kruubid ja maitsestada

Põldoasalat

160 g rohelisi põldube (võib ka külmutatud)
10 g sibulat
1 küüslaugu küüs
10 g võid
Soola, pipart

Valmistamine:
Sibul ja küüslauk hakkida, kuumutada võis. Lisada puhastatud põldoad ja kuumutada veel 2-3 min. maitsestada ja serveerida.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: