Vanaema vormikarask

Autor: Evelin Ilves
Allikas: Prillitoos | Avaldatud: 01.02.2012 16:19

Karaski retsepti sai Evelin oma vanaemalt ja eriti hästi maitseb see küüslauguga, presidendipere sööb karaskit vahel lausa leiva asemel. Tihti lisab Evelin karaskisse ka kliisid, nii saab see eriti tervislik.

1 l hapupiima või keefirit (nt Nopri)
3 muna
3-4 küüslauguküünt
2-3 sl võid
1 tl meresoola
2 sl pruuni suhkrut
750-800 ml odrajahu (nt Veski-Mati)
2 tl söögisoodat
2 tl sidrunimahla

Valmistamine
Haki küüslauk ja hauta võis madalal kuumusel õrnalt klaasjaks. Jäta jahtuma. Sega munad soola ja suhkruga (ära vahusta!). Lisa hapupiim ning jahu ja sooda. Soodale tilguta sidrunimahla, nii neutraliseerid sooda kõrvalmaitse. Lisa tainasse ka võis hautatud küüslauk. Kalla segu võiga määritud leivavormi. Küpseta 200 kraadises ahjus tund aega. Serveeri värske taluvõi ja soolahelvestega. Sobib ka lihtsalt leiva asemel söömiseks.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: