Peedi, punase sibula ja kitsejuustu pirukas

Autor: Kersti Rea
Allikas: Prillitoos | Avaldatud: 16.05.2014 16:18

500 g lehttaignat
4-5 suurt punast sibulat
4 spl oliiviõli
1 tl punet
2 tl balsamiäädikat
4 tl fariinisuhkrut
400 g keedetud peeti
250 g kitsejuustu
Sinepi-meekastet - 3 spl mett + 1 spl mahedamat sinepit

Serveerimisel kasuta balsamico kreemi ja raputa peale väikseid peedilehti.

Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Lõika rullimata taignast soovitud kujuga pirukapõhi, lõika servadesse väikesed lõhed, torgi kahvliga augud taignasse, et oleks ruumi paisuda ja küpseta küpsetuspaberil suurel pannil või klaasaluses kuumas ahjus peaaegu valmis, kuni taigen muutub kuldseks, umbes 20 minutit.

Küpseta viiludeks lõigatud sibul oliiviõlis pehmeks. Lisa sool, balsamiäädikas ja suhkur. Hauta veel mõni minut. Sega kokku mesi ja sinep. Lõika peedid õhukesteks ketasteks. Kui taigen on ahjus kuldkollaseks küpsenud, määri peale sinepikaste ja laota sellele punase sibula "moos". Lao peale peedikettad ja murenda kõige peale kitsejuust. Küpseta veel umbes 10 minutit. Paku koos rohelise salati, keedetud munade ja kiluga või toorsingi jm lihaliste lisanditega.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: